Pretinse abuzuri asupra romilor din Coltău

0
61

Reprezentanții comunității de romi din comuna Coltău au stat față în față cu autoritățile pentru a discuta problemele stringente cu care se confruntă. Una dintre probleme a fost punerea în legalitate a terenurilor pe care se află amplasate locuințele romilor. Reprezentanții comunității susțin că administrația locală trebuie să ia măsuri în acest sens din moment ce localnicii sunt contribuabili atât la bugetul local cât și la utilități.

O altă problemă dezbătută a fost legată de abuzurile din partea organelor de poliție în perioada stării de urgență. Comunitatea de romi acuză faptul că nu li s-au pus la dispoziție materiale de protecție cerute în măsurile luate de Guvern, însă au fost sancționați pentru că nu le aveau asupra lor. De asemenea romii din Coltău sunt nemulțumiți că li s-au dat amenzi pentru lipsa declarației pe propria răspundere unor persoane ce nici măcar nu știu să scrie și să citească.

Romii au acuzat de asemenea un abuz al Jandarmeriei asupra unui concetățean cunoscut de localnici ca fiind bolnav de epilepsie, pe care l-ar fi imobilizat la pământ în plină stradă și în văzul tuturor. Aceștia obiectează și faptul că reprezentanții Jandarmeriei nu au ținut seamă de strigătele disperate ale tatălui celui în cauză. Conform acestora, Poliția ar fi dat amenzi de până la 5.000 de lei de persoană mai multor romi din Coltău.

În concluzia acestei dezbateri, platforma civică Aresel face cercetări pentru a strânge dovezi pentru toate acestea. Pe urmă va face o petiție pentru oprirea abuzurilor asupra romilor de la Coltău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here