Platformă on-line de testare coronavirus

0
74

Un milion de lei alocați de Consiliul Județean Maramureș vor fi investiți pentru crearea unei platforme on-line de testare Covid-19. Această măsură ar fi în premieră la nivel de țară. Cei vizați sunt cetățenii care au domiciliul pe teritoriul județului Maramureș. Aceștia urmează să acceseze platforma în scopul testării voluntare. Nu sunt incluși în proiect maramureșenii ce sunt testați prin Direcția de Sănătate Publică, aceștia fiind deja suspecți de infectare cu coronavirus.

Gabriel Zetea, preșdintele CJ, a precizat că prin acest proiect dorește să includă mediul de afaceri (în special Ho.Re.Ca). Includerea mediului de afaceri în proiect ar urma din momentul în care Guvernul aprobă redeschiderea hotelurilor și restaurantelor.

“Angajații restaurantelor și hotelurilor vor fi testații periodic pentru ca unitățile respective să poată obține certificate de siguranță în împiedicarea răspândirii coronavirusului”, susține Gabriel Zetea.

Se dorește ca prin acest proiect să se relanseze turismul și mediul de afaceri să își revină într-un timp cât mai scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here