PIAȚA IZVOARE - Răsar tarabele goale, ca ciupercile după ploaie

O simplă vizită în Piața Izvoare te pote face să înțelegi cât de gravă e situația producătorilor locali și cât de mult i-a/ne-a afectat pandemia.

PIAȚA IZVOARE - Răsar tarabele goale, ca ciupercile după ploaie

Numărul mare de tarabe libere din piață este explicat, în mod diferit, de către producătorii care mai vin în piață.

O femeie de 72 de ani spune că o bună parte din mesele care nu sunt ocupate aparțin producătorilor care încă nu au producție ce poate fi livrată.

“Acolo (n.r. arătând înspre tarabele în cauză) stau de obicei producătorii din Lucăcești. Vin cu răsaduri, legume, fructe, flori. Momentan nu e gata producția de aia n-au venit”, a spus femeia.

Un bărbat din Cătălina, care vinde cartofi, spune că multe mese sunt libere pentru că au falimentat producătorii.

“Mulți nu mai vin pentru că au falimentat. Nu mai au cui vinde. Pandemia i-a făcut să piară de la o zi la alta. Își mai făceau oamenii câte un bănuț pe lângă pensia mică, pentru una alta. Acum, cu pandemia, nu mai ai nici cui vinde, cum vin, așa se duc”, a spus bărbatul, de 50 de ani.

Elena Marin spune că producătorii mai tineri au ales să-și vândă produsele online.

“Nu mai vin să stea în frig pentru 20-30 de lei cât fac pe zi. Acuma tare greu se vinde tot. Mulți preferă să stea acasă și să-și vândă marfa pe Internet. Eu nu-s cu acele. Mie îmi place să vin în piață să mă întâlnesc cu oamenii, să ne vedem, să povestim”, a spus femeia.

V.R.