Persoanele fără adăpost, motiv de nesiguranță

1
124

Baia Mare are numeroase locuri unde își fac veacul persoanele fără adăpost. Astfel de oameni pot fi văzuți în vecinătatea supermarketurilor, a zonelor de colectare a gunoaielor, în spatele blocurilor sau în incinta piețelor din oraș.

”Avem 147 de polițiști locali. Cu toate astea, nu poți merge pe stradă fără să întâlnești cerșetori la tot pasul, să vezi persoane fără adăpost dormind pe betoane, în spatele blocurilor”, spune un băimărean.

Ajungând sub influența alcoolului sau a substanțelor halucinogene, aceste persoane nu mai prezintă încredere. Interesul pentru ajutorul acestora este foarte scăzut. Centrele de adăpost sunt prea mici și personalul este insuficient pentru a asigura protecția și adăpostul pentru toți oamenii străzii.

Astfel de persoane sunt o problemă și pentru părinți.

”Îmi este frică să las copiii să se joace în jurul blocului. Nici nu vreau să îmi imaginez ce ar putea face astfel de indivizi cu copiii”, spune o mamă din Baia Mare.

Au fost cazuri când tinere au fost atacate de mai mulți astfel de oameni în plină stradă. Pe lângă toate acestea, persoanele fără adăpost pot fi un pericol în răspândirea coronavirusului.

Băimărenii sunt de părere că acest capitol ar trebui tratat cu seriozitate și trebuie să constituie un element prioritar pentru viitoarea administrație a orașului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here