PERICOLELE DE DUPĂ TASTATURĂ - Sute de copii din județ învățați să nu își expună viața pe internet

Părinții, atunci când vine vorba despre accesul la internet al celor mici, trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Copiii trebuie învățați să nu își expună viața pe rețelele de socializare, să nu ofere nimănui anumite informații și să aibă grijă la conținutul pe care îl urmăresc.

PERICOLELE DE DUPĂ TASTATURĂ - Sute de copii din județ învățați să nu își expună viața pe internet

În luna ianuarie polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Maramureș au realizat 16 activități preventive, pe tema siguranței în mediul online, cu accent pe cyberbullying, de care au beneficiat 391 de elevi din 6 unități de învățământ din județ. 

„Polițiștii de prevenire le-au explicat elevilor care sunt comportamentele de tip infracțional cu care se pot întâlni în mediul online, care sunt măsurile preventive pe care le au la îndemână și care sunt faptele pentru care pot sesiza poliția. Discuțiile cu elevii au urmărit și conștientizarea acestora  cu privire la ușurința cu care pot ei înșiși să adopte comportamente infracționale în mediul online. Cu această ocazie, în funcție de vârstă, polițiștii le-au vorbit și despre răspunderea penală a minorilor. Activitățile pe această temă vor continua și în perioada următoare, după începerea cursurilor.
Polițiștii de prevenire îndeamnă părinții să-și monitorizeze copiii, să-și facă timp pentru a sta de vorbă cu ei, pentru a  cunoaște probleme cu care se confruntă în general și pentru a cunoaște activitatea lor în mediul online”, preczează IPJ Maramureș.

H.D.