PERICOL - Risc mare de avalanșe în Munții Rodnei și Maramureșului

La acest moment avem un risc crescut de producere a avalanșelor în zona Munților Rodnei și Maramureșului. Salvamontiștii din Borșa atrag atenția turiștilor să nu se aventureze pe trasee dificile, să își anunțe prezența pe munte și să fie atenți la condițiile meteo.

PERICOL - Risc mare de avalanșe în Munții Rodnei și Maramureșului

Ioan Mihali de la Salvamont Borșa spune că riscul de producere a avalanșelor este ridicat din cauza faptului că a nins pe înghețat, plus că a fost și vântul puternic care a făcut cornișe. Acesta a mai arătat că traseele de creastă sunt închise în această perioadă. 

„În weekend am avut un exercițiu de simulare, salvare a unei persoane surprinse de avalanșă. Echipa Salvamont Borșa a efectuat un exercițiu de salvare in avalanșă, fiind prezenta si echipa canină de cautare-salvare condusă de Andreica Nicoară si câinele Athos coordonată de Theodor Coman.  Athos este un câine foarte bun și care își face treaba. În rest, pe pârtiile de schi nu am avut probleme deosebite, entorse, fracturi, problemele obișnuite. Dacă nu se schimbă vremea la Borșa se va schi și în luna aprilieȚ, a declarat Ioan Mihali, pentru Glasulmm.ro. 

FOTO Salvamont Borsa

H.D.