PENTRU ȘOFERI - Lucrările la Drumul Nordului și Valea Izei vor fi reluate

Luna noiembrie a acestui an ar trebui să aducă finalizarea loturilor I și II de pe celebrul de pe acum Drum al Nordului, constructorul fiind în mare întarziere cu lucrările. S-a vorbit la un moment chiar chiar de rezilierea contractului, opțiune care este încă în picioare dacă termenele asumate de constructor nu sunt respectate.

PENTRU ȘOFERI - Lucrările la Drumul Nordului și Valea Izei vor fi reluate

“Am avut discuții cu cei care se ocupă de loturile I și II de pe Drumul Nordului, dar și cu toate societățile care lucrează pe drumurile județene din Maramureș. Am discutat în special cu cei de pe Drumul Nordului pentru că acolo am avut o serie de discuții, ritmul de muncă în toamna anului trecut a fost unul alert, nu suficient cat să acopere deficiențele pe care le-au avut înainte de toamna anului trecut. Acum pe lotul I avem 25% și 18% pe Lotul II, sunt în urmă cu lucrarea, e adevărat. Sunt nemulțumit de modul în care și-au organizat șantierul, de faptul că au atacat toate sectoarele de drum deodată, nu au pus în siguranță drumul pe timp de iarnă și au fost problemele de la podul de la Ardusat, spre exemplu. Podul acum are asfalt și se circulă normal. Dar acum am stabilit termene clare, cu precizarea că am stabilit și termene intermediare. Dacă ultimele nu vor fi respectate atunci vom trece la penalizări și alte lucruri care rezultă din contract”, a spus liderul administrației județene, Ionel Bogdan.

Acesta a ținut să arate că Drumul Nordului ar trebui să fie gata în 5 noiembrie 2021. Cat privește drumul de pe Valea Izei, problemele cele mai mari sunt la Bogdan-Vodă. Însă săptămana aceasta la final se va circula normal pe respectivul tronson de drum, fiind programate chiar de deja lucrări.

“Firma va intra să niveleze terenul acolo. La Bogdan Vodă au fost probleme din cauza faptului că primaria din localitate a derulat lucrări de apă și canalizare pe marginea drumului, deci nu s-a putut interveni în toamna anului trecut. Vom avea termene clare și acolo, însă la Bogdan Vodă se va circula din această săptămană normal, nu va fi asfalt, dar se va putea circula mult mai bine decat acum”, a concluzionat Ionel Bogdan. Mai trebuie spus că DJ186 Barsana-Săcel ar urma să      fie finalizat în luna august a acestui an.

H.D.