PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ - Proiecte de milioane de euro la Rozavlea

PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ - Proiecte de milioane de euro la Rozavlea

În această perioadă la Rozavlea continuă lucrările edilitare ce vizează modernizarea Căminului Cultural și a Târgului de produse tradiționale, lucrări finanțate prin AFIR. Au fost demarate și lucrările pentru amenajarea trotuarelor, lucrări finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice prin PNDL. Alte lucrări care își simt efectul în Rozavlea sunt amenajările Văii Satului, prin acțiuni de regularizare și betonare a malurilor, precum și de facilitarea accesului spre gospodăriile din zonă.

“În această săptămână vom da drumul și la lucrările de consolidare a malurilor Văii Spinului, precum și la lucrările de amenajarea a albiei Văii Satului din zona Terți și a asfaltării acestui tronson. Până în prezent, accesul la gospodăriile din zonă s-a făcut prin albia văii, dar la finalizarea lucrărilor accesul va fi unul modern, pe asfalt. Amenajarea Văii satului în  zona Terți și asfaltarea acestui segment de drum a fost un proiect foarte provocator atât pentru noi ca administrație, cât și pentru proiectanți, pentru găsirea unor soluții tehnice optime”, a spus Vasile Mârza, primarul comunei Rozavlea.

Comunei Rozavlea i s-a admis un nou proiect pe POCU, proiect intitulat “Ultimii  emigranți, primii europeni”, proiect în valoare de un milion de euro care are ca obiectiv acordarea de sprijin copiilor ai  căror părinți sunt plecați în străinătate.

Rozavlea a mai câștigat un proiect prin POCU în valoare de trei milioane de euro, proiect care își dorește stimularea antreprenoriatului, combaterea sărăciei și încurajarea incluziunii sociale. Acest proiect se află deja în derulare.

L.Ș.