PENTRU MARAMUREȘENI – Taxele pentru pașaport se pot achita și online

1
75
Airline tickets over the keyboard of a laptop

Necesitatea digitalizării serviciilor publice aduce importante schimbări în ceea ce privește modalitățile de achitare a contravalorii pașaportului. În Monitorul Oficial nr. 802 a fost publicată, în data de 1 septembrie, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 152 pentru modificarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online (S.N.E.P.).        Aleșii au decis că suma reprezentând contravaloarea pașaportului se achită în contul Companiei Naționale „Imprimeria Națională” – S.A. (C.N.I.N.) prin mijloace de plată online, inclusiv S.N.E.P. – ghiseul.ro sau unități bancare, cu care C.N.I.N. încheie convenții în acest scop.

Așadar, începând cu această săptămână plata contravalorii pașaportului se poate efectua în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor, la casieriile unităților CEC Bank, respectiv online, prin platforma de plăți virtuale Ghiseul.ro.                                    Autoritățile au mai anunțat că toate plățile care au fost efectuate/achitate în conturile Instituțiilor Prefectului deschise la Trezorerie prin modalități variate (virament bancar, mandat poștal, mijloace de plată online etc.) vor putea fi utilizate de solicitanții serviciilor de pașapoarte în vederea eliberării documentelor de călătorie și după intrarea în vigoare a modificărilor Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

În ceea ce privește recuperarea contravalorii pașaportului achitată eronat sau pentru care nu a fost prestat serviciul aferent, aceasta se realizează, la cererea scrisă a plătitorului, adresată C.N.I.N., însoțită de documentul prin care s-a efectuat plata, în cel mult cinci zile lucrătoare de la depunerea acestei cereri. Situațiile în care contravaloarea pașapoartelor simple electronice/simple temporare a fost achitată până la data intrării în vigoare a prezentului act normativ rămân supuse prevederilor normative incidente la data efectuării plății, inclusiv în ceea ce privește procedura de restituire a contravalorii pașapoartelor”, mai anunță autoritățile.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here