Partidele politice, invitate la dezbatere cu studenții

0
29

Reprezentanții Ligii Studenților „Pintea Vitezul” din Baia Mare anunță că, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a invitat partidele parlamentare la o dezbatere cu studenții, sâmbătă, 29 august.

„Alegerile locale și parlamentare pentru mandatul următor reprezintă prilejul oportun pentru a trasa obiectivele în domeniul învățământului superior pentru perioada următoare, precum și pentru a afla prioritățile de pe agenda educațională a partidelor politice pentru 2020-2024. ANOSR a invitat partidele parlamentare la o dezbatere cu studenții participanți la Adunarea Generală a federației, ce va avea loc sâmbătă, 29 august 2020, începând cu ora 14.00, în Grădina de vară a Casei de Cultură a Studenților din București”, scriu reprezentanții Ligii studenților.

ANOSR consideră esențială stabilirea unei viziuni clare și asumate în privința educației ca prioritate națională, pentru a responsabiliza în mod unitar atitudinea clasei politice și pentru a contura o viitoare coerență decizională.

Studenții solicită măsuri concrete din partea guvernului

Având în vedere că se apropie un nou an universitar, iar guvernul nu prezintă soluții pentru studenți, ANOSR solicită publicarea unor măsuri concrete, anunță Liga studenților „Pintea Viteazul”.

„Noul an universitar bate la ușă, iar guvernanții nu prezintă soluții pentru studenți și nu oferă absolut nicio normă sau îndrumare a instituțiilor de învățământ superior din România cu privire la modul de desfășurare a actului educațional, care să pună în prim plan sănătatea comunității universitare. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) trage un semnal de alarmă și solicită urgentarea publicării unor măsuri concrete, apte să reglementeze desfășurarea anului universitar 2020 – 2021 și să garanteze un învățământ echitabil, însă fără a pune în pericol comunitățile universitare”, scriu reprezentanții ligii, din Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here