PARC INDUSTRIAL - Heliport și sute de noi apartamente la Fărcașa

Fărcașa este poate singura localitate din județ cel mai aproape de a avea pe bune un parc industrial. Terenul deja există, a fost făcut inclusiv studiul de fezabilitate, iar acum se așteapăt investitorii. Care vor veni odată cu finalizarea lucrărilor la Drumul Nordului.

PARC INDUSTRIAL - Heliport și sute de noi apartamente la Fărcașa
La Fărcașa există un proiect legat de un parc industrial, fiind identificată și o suprafață de cca 21,5 de hectare cu posibilitate de extindere. Terenul este situat la intrarea în satul Buzești, dinspre Baia Mare. Proiectul are deja si studiul de fezabilitate efectuat.
„Este un proiect complex iar viitorii investitori trebuie să știe că acest parc industrial va beneficia de toate condițiile necesare bunei functionari: rețea de apă, gaz, canalizare, curent, acces la internet de mare viteză, drumuri de acces pentru autovehicole de mare tonaj (inclusiv cu sensuri giratorii), parcări pentru camioane și autoturisme. Tot în cadrul parcului este prevăzută construirea unui restaurant, a unei Școli profesionale dotate cu ateliere și laboratoare și a unei baze sportive. Pentru specialiștii și personalul care va lucra la firmele din acest parc industrial se lucrează la un proiect în cadrul căruia sunt cuprinse construirea (vis a vis de parcul industrial) a circa 300 de apartamente (garsoniere si apartamente cu 2-3 camere), a unei creșe și a unei grădinițe cu program prelungit, un parc și locuri de joacă pentru copii. Deasemenea, se va construi și un hypermarket . Tot în zonă, conform unui proiect mai vechi, urmează să fie amenajat un Heliport care va deservi întreaga zonă a Codrului”, arată Primăria Fărcașa.
Autoritățile locale recunosc că parcurile industriale oferă avantaje fiscale și competiționale investitorilor și pot fi motoare solide pentru dezvoltarea economică a comunei noastre iar investițiile într-un asemenea parc însemna mai multi bani la bugetul local și, implicit, creșterea gradului de bunăstare al locuitorilor comunei.