Parc central, dar… pustiu

1
90

Parcul Central după numele oficial sau parcul de lângă Catedrala „Sfânta Treime”, din Baia Mare cum îl știu unii, a fost inaugurat în data de 2 decembrie 2015.

Cu toate că parcul este alcătuit dintr-un centru expozițional de cactuși, alei pietonale, un labirint verde, o fântână arteziană din piatră, o zonă de picnic, spațiu pentru reprezentări artistice dar și un ansamblu de joacă pentru copii acesta rămâne un loc discret, cu număr redus de vizitatori.

Doamna Mihaela din Baia Mare crede că umbra ar putea fi un factor al acestei cauze.

„Probabil că nu este atâta umbră ca și în Parcul <<Regina Maria>>, dar este tot timpul curat și îngrijit. Vin aici și în timpul zilei și seara. Ar trebui mai multă reclamă și un pic de timp până vor mai crește copacii, apoi va veni și lumea. Momentan, vin mai mult pensionarii și părinții cu copii, pentru că ei au mai mult timp liber”, spune Mihaela Conea, din Baia Mare.

O mămică ne spune că, de obicei, vine în parc cu copilul, dar acum, de când e pandemie și locurile de joacă din parc sunt interzise, nu mai prea are ce face aici.

„Eu nu mă duc în Parcul <<Regina Maria>> pentru că vin mereu aici cu fetița. Acuma, de când a început nebunia cu starea de urgență și de alertă, cu izolarea și altele, lumea stă mai mult acasă, iese, dar mai puțin. Te poți plimba prin parc, dar altceva nu prea ai ce face. Mulți vin cu copiii în parc pentru spațiile de joacă, iar acum fiind interzise, aleg să facă alte activități”, spune Binca Pârdea, de 28 de ani.

O altă băimăreancă spune că ea nu simte lipsa localurilor, în parc vii să te plimbi, iar dacă vrei să mănânci sau să bei ceva, mergi la restaurant.

„Eu nu am simțit că ar avea ceva lipsuri parcul acesta. Nu știu de ce nu vin oamenii. Este un parc nou, modern, deschis pentru toate categoriile de vârstă. Lipsa localurilor în incinta parcurilor nu cred că este o problemă pentru că tu când vii aici cauți liniștea, vii să te plimbi, nu să mănânci sau să bei”, spune Delia Todoran, de 47 de ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here