PAGUBE MATERIALE Două școli din Maramureș, afectate de inundații

0
2784

Sighetu Marmației, Vadu Izei, Săcel, Săliștea de Sus și Copalnic Mănăștur se alătură și ele celorlalte localități din județ unde au fost înregistrate inundații în ultimele ore.

Torenții și scurgerile de pe versanți, formate după precipitațiile torențiale, au dus la creșterea debitelor și nivelurilor unor văi și pâraie necadastrate care s-au revărsat din albie și nu au putut fi preluate de rețelele de canalizare.

Două școli au fost inundate, la fel șapte gospodării, șapte anexe gospodărești, 5,35 km de străzi, 4,2 km de drumuri agricole, 10 ha de teren arabil și 7 ha de pășuni și fânețe. Drumul județean 182C a fost spălat de ape, la fel drumul comunal 107C pe o distanță de 800 m.

A fost colmatat un podeț, dar și 12 fântâni și o rețea de canalizare. Șuvoaiele de apă au transportat aluviuni, pietriș, material lemnos, dar și vegetal. Pagubele produse vor fi constatate și evaluate de echipe mixte, alcătuite prin ordin de prefect, care se vor deplasa în teren.

Președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae Ungur, a precizat că județul se află în continuare sub avertizări hidrometeorologice, fiind activate grupurile de support tehnic și echipele de intervenție pentru a acționa în sprijinul populației, dacă este nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here