O oră de sport în plus pentru elevi

0
39

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat marți, 18 august, că, începând cu anul școlar viitor, elevii vor avea o oră de sport în plus. Aceasta va fi adaptată condițiilor speciale impuse de epidemia de Covid-19.

„Deja am gândit acest lucru, împreună cu Ministerul Educației. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condițiilor în care ne desfășurăm viața până vom avea o soluție medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român și cu Ministerul Educației prin care toți profesorii de sport din România vor avea soluții digitale, apropo de ore de sport online, exerciții care evită contactul și aglomerarea terenurilor de sport”, a precizat ministrul Tineretului și Sportului.

Cum primesc elevii vestea

Denis Dragoș, elev în clasa a V-a, este bucuros de primirea acestei vești.

„Îmi place foarte mult educația fizică și sportul. În timpul orelor ne jucăm fotbal, alergăm, facem și exerciții de încălzire. O oră de sport în plus ne va ajuta să creștem sănătos”, spune băiatul, de 11 ani, din Baia Mare.

Sportul este activitatea plăcută și îndrăgită de majoritatea copiilor, după cum spune o altă elevă.

„Mie îmi place ora de educație fizică pentru că ies afară și mă joc cu copiii în curte. Îmi place mai mult când suntem în natură, decât în clasă. La sport nu ne ascultă nimeni și toată lumea e relaxată și fericită, spune Denisa Pop, de 10 ani.

Decizia ministrului, apeciată de antrenorii de fitnes

Roxana Medan, antrenor personal de fitness și aerobic în Baia Mare, consideră că decizia ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, este o inițiativă benefică pentru elevi.

„Ca antrenor de fitness și promotor al sportului și al stilului de viață sănătos, cosider că inițiativa ministerului va fi una benefică pentru toți elevii. Un corp antrenat și sănătos merge mână în mână cu o minte activă, prezentă la cursuri și ageră”, declară Roxana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here