O fetiță din Vișeu are nevoie de ajutorul nostru

0
15

Denisa Chira este o fetiță de 11 ani, din Vișeu de Sus, care are mare nevoie de ajutorul nostru. Cu toate că psihic este un copil sănătos, din punct de vedere fizic Denisa se confruntă cu probleme grave de sănătate. De mică este imobilizată într-un scaun cu rotile, iar în toamnă urmează să facă o operație la coloană, pentru a primi șansa de a merge fără scaunul cu rotile.

„Problemele Denisei au apărut pe la șase-șapte luni de la naștere. Din păcate, tratamentul pentru boala ei a apărut abia acum doi ani. Dacă era mai devreme tratament se putea face operația când era mai mică și nu apuca să se dezvolte boala. Din cauza scoliozei la coloană are nevoie de o operație care costă între 40.000-60.000 de lei. Operația va avea loc pe la toamnă în București. În urma ei îi vor fi implementate tije de-a lungul coloanei, după care vor urma ședințele de recuperare. După operația de la colonă va trebui să mai facă una, de această dată la picioare, pentru a putea merge. Chiar dacă își simte picioarele, n-a mers niciodată pe ele, din cauza coloanei, a stat mereu în cărucior”, ne povestește mama acesteia, Iustina Chira.

Copil pozitiv și sociabil

Mama Denisei ne spune că aceasta este perfect sănătoasă din punct de vedere mental și nu este tristă din cauza situației în care se află.

„Învață la o școală normală din localitate, nu la una specială. Recent, a terminat clasa a patra. În clasă o ajută și colegii, cu una, alta. Nu este un copil trist sau complexat din cauza situației, din contră, este unul pozitiv și sociabil.

Iustina ne mai spune că, din cauza bolii fetei i-a scăzut greutatea, masa musculară dar și puterea, tocmai de aceea pentru a nu se mai agrava situația este nevoie urgentă de operație.

Până la toamnă, familia trebuie să adune suma de bani necesară operației. Așadar, toți cei care aveți posibilitatea, doriți și aveți posibilitatea să faceți un gest pentru sănătatea Denisei, puteți dona o sumă de bani, cât de mică, în conturile puse la dispoziție de familie.

Cu ajutorul dumneavoastră, Denisa va putea merge pe propriile picioare fără să mai apeleze la căruciorul cu rotile și la ajutorul celor din jur.

Donații se pot face în contul: RO95BTRLRONCRT0544214701 (lei)

RO45BTRLEURCRT0544214701 (euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here