NUNȚI AMÂNATE – Fotografii, videografii și artiștii șomează

0
408

Fotografii, videografii, DJ-ii, dar și artiștii sunt printre cei mai afectați de restricțiile impuse de autorități cu privire la numărul de persoane care pot lua parte la un eveniment. În Maramureș fotografii și videografii simt din greu efectele pandemiei, multe nunți fiind deja amânate pentru anul viitor. Adunările cu un număr mare de persoane vor fi anulate pe timpul verii, pe modelul Germaniei, aici toate evenimentele care implicau participarea unui număr mare de persoane fiind anulate până la 31 august.

“Chiar dacă economia este blocată din cauza Covid, nu aș vrea să fiu egoist, însă tot ce înseamnă evenimente publice sau private sunt în blocaj total. Ca orice eveniment privat să funcționeze bine, avem nevoie de sănătate și trebuie să avem grijă noi. Nu avem de ales, încerc să găsesc soluții alternative de replanificare a evenimentelor. Cele mai importante ar fi nunțile, care au fost planificate din timp. Nici o idee sau strategie nu ma ajută să găsesc o nișă adecvată, deoarece orice eveniment are nevoie de oameni. Poate părea o idee aparte să te căsătorești acum, însă este firesc să împărtășești cu toți cei dragi momentul unic. Dar să nu ajungem la nunți în care să ne vedem prin curți, garaje.. Și mă gândesc la nunțile din Oaș, unde tendința invitaților era peste 500 spre 1000 de oameni. Lumea multă, nunțile mari vor fi istorie deocamdată. Eu sunt acum în pauză totală și nu știu până cand. Trebuia să încep deja evenimentele”, ne spune DJ Ansary.

“Ne afectează și pe noi, cum i-a afectat pandemia pe cei mai mulți. 0 evenimente, 0 venit, 0 contracte semnate pe viitor. Am renunțat la spațiu, birouri și stăm acasă. Restricțiile vor fi, cu siguranță, și după data de 15 mai. Toate evenimentele din luna mai ni s-au amânat pe anul viitor. Încă de la cei care au planificat nunțile în iunie și iulie nu am primit nicio veste, probabil că oamenii speră la o relaxare a măsurilor, poate o anulare a lor. Va fi o relaxare, dar nu pentru organizarea și participarea la evenimente. Să sperăm că evenimentele din septembrie le vom putea face, dacă nu, nu știu cum o să trecem iarna viitoare!!! Vindem sculele, să avem numai la cine, și ne reprofilăm”, adaugă Claudiu Ș.

“A fi greu pentru noi, fotografii de nuntă, cel puțin până în toamnă. Deja am fost sunați de miri că au amânat nunta pentru anul viitor, încercăm și noi să ne adaptăm, dar sunt curios să văd cum vor vedea autoritățile nunțile în această perioadă. Au fost anulate nunțile din mai. Nu îmi fac probleme. Am ce să fac. Mai am de făcut editări, învăț și mă perfecționez. Oricum, nu suntem numai noi afectați. La restaurante vor fi mese mai puține, distanțare socială evidentă, masca va fi obligatorie, dar la nunți nu poți să le spui la oameni să nu vină, să nu danseze unul langă altul, să nu se mai prindă în horă.. Fotografii și videografii de evenimente sunt printre cei mai afectați, dar și artiștii de muzică populară, ușoară etc. Nu vor mai fi nici zilele comunei X sau orașului Y, așa că anul acesta e cam compromis”, concluzionează Cosmin T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here