Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor

0
323

Autoritățile au anunțat o serie de schimbări în ceea ce privește înmatricularea
și radierea vehiculelor. Pandemia de coronavirus va duce la digitalizarea unor activități din acest domeniu al înmatriculărilor, dar o și mai mare apropiere a autorităților de cetățeni.

„Am semnat ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să se facă mai repede, mai
simplu, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să piardă timpul, să stea la cozi în zone aglomerate, mai ales acum, în această perioadă problematică din punct de vedere sanitar. Toți dealerii de autoturisme, de autovehicule din Romania, inclusiv producătorii, vor avea posibilitatea de a înmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul“, a spus ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
Acesta a mai precizat că tot digital se vor putea face radieri, obținerea autorizației
provizorii de circulație, obținerea acelui certificat al actului de înmatriculare, respectiv se vor putea obține autorizații de probă pentru noile modele pe care producătorii le vor produce în viitor, modele care au nevoie de aceste teste, verificări pe parcursul omologării lor. Unele servicii se vor putea face exclusiv online, cum ar fi păstrarea numărului de înmatriculare.
Tot Vela a vorbit de o descentralizare a serviciilor de
obținere a permisului de conducere și cele de înmatriculare a vehiculelor. Pe viitor vom avea un proiect prin care se vor înființa puncte de lucru în județele unde există probleme de distanță. Vela a dat exemplul Hunedoarei, dar sunt și alte județe unde oamenii ajung mai greu la aceste servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here