Noaptea Menestrelilor – In memoriam Ghiță Danciu

0
78

Acest eveniment muzical complex cuprinde trei secțiuni diferite: muzică folk, camerală și medievală.

Vineri, 21 august, ora 18.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie va găzdui recitalul de muzică camerală al duetului Duo Melos cu Andrei Constantin la chitară și Titus Fluieraș la vioară. Sâmbătă 22 august, ora 18.00, Nicolae Szekely va susține un recital de muzică medieval. Nicolae va face o incursiune inedită în lumea instrumentelor arhaice, de unde își are originea chitara modernă.

Concertele de muzică folk din 21 și 22 august, orele 20.00 – 24.00 vor avea loc în incinta Teatrului de Vară având ca protagoniști interpreți de marcă precum: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Adrian Ivanitchi, Magda Puskas & Rareș Suciu, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Maria Gheorghiu, Majay Gyozo, Daniel Făt , Arpi Domokos, Vanghele Gogu, Tibi Ioniță, Petreuș Marinel, Adrian Mărgineanu (Ocru), Claudia Șerdan, Cosmin Lauran, Antonio Nyerjak , Felicia Pop, Glad Condor. Vor concerta, de asemenea, grupurile: “Arhaic”, “Focul Viu”, ”În carne și oase”, ”Cuarț” și “Clasic”.

“Particip cu drag la acest spectacol muzical. Vin cu drag pentru că Ghiță Danciu mi-a fost prieten. Când am fost ultima dată în Baia Mare eram foarte răcit. Și lui Elton John i s-a întâmplat, și altor artiști de marcă. Unii n-au înțeles lucrul acesta și am fost criticat în presa locală. Însă chiar în ziua concertului am răgușit și nu aveam cum să amân spectacolul. Vin în Baia Mare cu drag. Am o mulțime de prieteni aici.”, a declarat Emeric Imre, pentru Glasul Maramureșului.

Artistul a transmis și un mesaj băimărenilor iubitori de folk.

“Aveți grijă de sănătate în această periodă dificilă. De asemenea aveți grijă ca Baia Mare să rămână o redută a muzicii folk. E important pentru generațiile următoare ca acest gen muzical să meargă mai departe. Acest gen care folosește poezie și nu cuvinte repetate. Folkul nu face rău nimănui”, a transmis Emeric Imre băimărenilor.
Acest eveniment muzical este organizat de asociațiile “Azuria” și “Musica Rivulina”, în parteneriat cu cele două instituții culturale băimărene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here