Mulți tineri mor de dragul unui like pe facebook

0
29

Poliția Română și Compania Națională de Căi Ferate au lansat zilele trecute campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare. Campania se va încheia la data de 31 ianuarie 2021, perioadă în care un vagon personalizat cu însemnele campaniei va fi atașat trenurilor care circulă prin țară pentru a transmite mesajul preventiv.

„Campania vine ca urmare a numărului mare de tineri care și-au pierdut viața prin electrocutare, urcând pe vagoanele trenurilor de dragul unui like pe facebook.
Scopul campaniei vizează informarea și conștientizarea populației cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente. La nivelul județului Maramureș polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la poliția transporturi feroviare, vor desfășura în perioada menționată acțiuni cu caracter informativ-preventiv pentru tineri și nu numai, în vederea adoptării unor comportamente preventive, atât în stațiile CFR și zonele adiacente, cât și pe parcursul călătoriilor cu trenul. Tinerii trebuie să înțeleagă că atunci când ies în spațiul public, indiferent că sunt pe stradă, că circulă cu taxi, cu autobuz, cu tren sau cu orice mijloc de transport în comun, trebuie să fie atenți la tot ce se petrece în jurul lor, nu doar pentru siguranța lor cât și a bunurilor pe care le dețin.

De asemenea ei trebuie să înțeleagă că telefonul este un dispozitiv care distrage foarte mult atenția, mai ales atunci când sunt folosite și căștile, iar acesta nu e indicat să fie folosit oriunde și oricând. Tinerii mai trebuie să înțeleagă că viața lor nu trebuie să fie „difuzată” pe facebook sau pe alte rețele de socializare și că popularitatea nu constă în numărul de fotografii postate pe aceste rețele sau în numărul de like-uri primite”, arată polițiștii maramureșeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here