MOMENT DECISIV - Mulți tineri nu știu ce vor să facă în viață

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” vrea să vină în sprijinul elevilor care nu știu unde să meargă la facultate.

MOMENT DECISIV - Mulți tineri nu știu ce vor să facă în viață

La sfarșitul liceului sunt mulți elevi care nu știu ce specializare să urmeze la facultate sau ce doresc să facă în viață. Pentru a veni în sprijinul acestora, Liga Studenților ”Pintea Viteazul” demarează proiectul ”Nord Universitar”, prin care să-i ajute pe tineri să facă decizia corectă. 

”Majoritatea elevilor din anii terminali nu știu ce drum să urmeze după terminarea liceului, fiind dezorientați și copleșiți de emoțiile unui nou început. Empatizând cu ei, am hotărât să derulăm acest proiect prin care oferim toate informațiile și susținerea de care au nevoie. Lipsa de informații și lipsa realizării consultării elevilor din licee, ne-a determinat să implementăm acest proiect, care pentru al doilea an consecutiv, se desfășoare în online. 

Scopul principal al acestui proiect este informarea corectă a elevilor de liceu cu privire la oportunitățile de dezvoltare și contextele de învățare, care vor fi împărtășite prin experiențele trăite într-un mediu academic bine dezvoltat și dedicat studenților. Astfel, studenții din Maramureș dar și cei din județele vecine vor obține informații despre oferta educațională propusă de Centrul Universitar Nord din Baia Mare și totodată, prin oportunitățile pe care le au tinerii în Baia Mare.

A.H.