MINAUR - VÂLCEA 31-30 - Costică Buceschi: Singura noastră șansă pe final a fost să înscriem repede

CS Minaur a învins pentru a doua oară în acest sezon SCM Râmnicu Vâlcea.

MINAUR - VÂLCEA 31-30 - Costică Buceschi: Singura noastră șansă pe final a fost să înscriem repede

CS Minaur a învins ieri SCM Râmnicu Vâlcea cu 31-30 (12-14) într-o partidă disputată la Bistrița, în etapa a 19-a a Ligii Florilor.

Condusă de SCM Râmnicu Vâlcea cu două goluri diferență când mai erau doar cinci minute de joc (27-29), CS Minaur a întors spectaculos rezultatul după ce a jucat în atac fără portar, cu doi pivoți. Antrenorul băimărencelor Costică Buceschi și-a explicat decizia tactică, ce s-a dovedit a fi câștigătoare, pentru tv.frh.ro.

"Sunt sigur că dacă scorul ar fi fost în favoarea nostră și antrenorul de la Vâlcea ar fi riscat, pentru că în acele moment încerci să revii în joc și singura noastră șansă pe final a fost să înscriem repede. Dacă atacurile ar fi fost lungi, atunci nu am mai fi avut timp să revenim. A fost un meci foarte dificil pentru că am jucat patru meciuri la acest turneu și în ultmia vreme am jucat multe meciuri cu aceleași handbaliste și s-a acumulat oboseala.

Trebuie să recunosc că SCM Râmnicu Vâlcea ne-a chinut foarte tare cu repunerea rapidă a mingii, cu faza a doua și contraatacul, lucru care s-a văzut mai ales în repriza a doua. Mă bucur că fetele au reușit să rămână în joc și am câștigat. Mergem înainte, pentru noi urmează o perioadă foarte grea pentru noi", a declarat Costică Buceschi, antrenorul echipei CS Minaur Baia Mare.

"Din lupta pentru titlul cred că într-o oarecare măsură am ieșit, Baia Mare rămâne principala contracandidată a echipei CSM București. Desigur că nu vom ceda și vom face tot ceea ce șine de noi pentru a ne atinge obiectivul de a încheia acest campionat pe podium, suntem în grafic.

Ne-am dorit că câștigăm acest meci. Am jucat cu ambiție, cu determinare. Am început bine meciul, am avut un avantaj bun pe care nu l-am gestionat. Au fost anumite lucruri despre care nu vreau să vorbesc. De la 5 goluri Baia Mare a revenit în joc. Diferența s-a făcut pe prospețimea fizică în final. CS Minaur a avut mult mai multe soluții pe bancă decât noi, iar nouă ne-au lipsit câteva jucătoare", a spus Florentin Pera, antrenorul echipei SCM Râmnicu Vâlcea. 

CS Minaur va juca săptămâna viitoare meciul de campionat cu Gloria Bistrița și cele două partide din Final Four-ul EHF European League, turneu pe care îl organizează.

M. S.

foto Dan Potor