MĂSURI DE SPRIJIN – Statul acoperă o treime din salariile zilierilor

0
46

Firmele care lucrează cu zilieri și au fost afectate de pandemia de coronavirus, fiind nevoite să-și suspende temporar activitatea sau să-și restrângă programul de lucru, vor primi sprijin din partea statului. Conform OUG 132/2020, firmele aflate în această situație vor putea să solicite un sprijin financiar care acoperă aproximativ o treime din sumele datorate zilierilor pentru munca prestată.

”Pentru acei zilieri care își desfășoară activitatea într-unul din domeniile afectate de întreruperea sau restrângerea activității ca urmare a epidemiei se va acorda o sumă reprezentând 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă. Aceasta sumă se acordă pentru o perioadă de trei luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. La fel ca în cazul celorlalte indemnizații, beneficiarul de lucrări va plăti sumele cuvenite zilierilor din fonduri proprii, urmând ca ulterior să recupereze sumele plătite de la AJPIS”, a declarat Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș.

Pentru sumele acordate beneficiarilor de lucrări care utilizează forță de muncă zilieră, cererile vor fi făcute de beneficiarii de lucrări și depuse la agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială în raza cărora își desfășoară activitatea sau își au sediul social, în luna curentă pentru plata sumelor din luna anterioară. Pe lângă cerere va fi depusă și lista zilierilor beneficiari, care va fi verificată de agenția pentru plăți și inspecție socială, cu sprijinul inspectoratului teritorial de muncă. Decontarea sumelor se va face numai pentru zilierii care se regăsesc în Registrul electronic de evidență a zilierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here