MĂȘTI NECONFORME - Lidl, Kaufland, Sensiblu sau Help Net, amendate

Mai multe lanțuri de supermarket-uri sau chiar de farmacii au fost amendate pentru că au comercializat măști neconforme în Romania.

MĂȘTI NECONFORME - Lidl, Kaufland, Sensiblu sau Help Net, amendate

Potrivit raportului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) mai multe lanțuri de supermarket-uri au fost amendate pentru că au comercializat măști neconforme, relatează Agerpres. Pe listă se află precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net, precum şi benzinăriile Lukoil România, precizează sursa citată. 

Autoritățile au demarat o acțiune de control pentru depistarea măștilor neconforme, în perioda 23 octombrie - 23 noiembrie, în cadrul căreia au fost controlați 599 operatori economici, la un număr de 396 dintre aceştia (66%) constatându-se nerespectarea prevederilor legale în vigoare; la 79 de operatori economici controlul nu a fost finalizat, precizează Agerpres.

”Au fost verificate un număr de 35.180.666 măşti în valoare 19.763.739 lei, din care 32.997.026 măşti în valoare de 19.459.353 lei (59%) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Printre companiile care au fost sancţionate pentru comercializarea măştilor neconforme se află diverse puncte de lucru din ţară ale marilor retaileri prezenţi în România, precum Lidl, Rewe, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, DM, dar şi compania petrolieră Lukoil România.
De asemenea, raportul arată că au fost amendate şi marile reţele de farmacii Help Net şi Sensiblu”, mai arată Agerpres. 

A.H.