MAȘINĂ RECUPERATĂ - A închiriat o mașină din Italia și dus a fost

Un moldovean a închiriat o mașină de la o firmă din Italia și dus a fost. Asta deși legea interzice părăsirea Italiei cu o mașină închiriată fără acordul proprietarului.

MAȘINĂ RECUPERATĂ - A închiriat o mașină din Italia și dus a fost

Weekendul trecut la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean moldovean, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2021.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează în proprietatea unei firme de închirieri auto din Italia şi nu are dreptul de a părăsi teritoriul U.E, fără acordul proprietarului de drept.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a închiriat  autoturismul în cauză de la o firmă de închirieri auto şi voia să ajungă în R. Moldova. Acesta a mai declarat că intenţiona să se întoarcă în Italia şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu avea voie să părăsească spaţiul comunitar fără acordul proprietarului.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuireiar autoturismul, în valoare de 250.000 de lei (50.000  de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, precizează Poliția de Frontieră Română.