Marcel Vela – „E posibil să menţinem declaraţia pe proprie răspundere şi după 15 mai”

0
1080

Marcel Vela: „E posibil să menţinem declaraţia pe proprie răspundere şi după 15 mai.” Ministrul de Interne a anjnțat că sâmbătă vor fi făcute publice și puse în dezbatere anumite măsuri care se vor lua după terminarea stării de urgență.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că declaraţia pe proprie răspundere poate fi menţinută şi din 15 mai, când România intră în stare de alertă. Nici călătoriile între localităţi nu vor fi permise în orice condiţii, mai anunţă Vela, după ce iniţial anunţase că românii pot pleca în vacanţe fără restricţii.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere şi în ce condiţii. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiţii, care vor fi precizate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.”, a declarat Vela, la Digi 24.

Marcel Vela susţine că se vor da în continuare amenzi, chiar dacă acestea au fost declarate ilegale de către CCR.

„Măsurile vor avea şi sancţiuni, în baza legilor care sancţionează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive.”, a spus ministrul.

Sursa: Observator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here