Maramureșenii vor restaurantele deschise

0
98

Săptămâna aceasta, Premierul Ludovic Orban împreună cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență a susținut o ședință în ceea ce privește redeschiderea teatrelor, cinematografelor și restaurantelor, potrivit Agerpres.ro.

Referitor la restaurante, el a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele cu risc. „Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că, eu nu iau decizii singur. |ntotdeauna m-am consultat cu colegii mei și cu specialiștii. Există o propunere să nu se deschidă peste tot și să nu se deschidă unde este un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile. Urmează o întâlnire și cu reprezentanții industriei ospitalității, vom ține cont și de punctul lor de vedere”, a explicat premierul.

Redeschiderea restaurantelor, necesară

De câteva zile încoace pe rețelele de socializare circulă fotografii cu mesaje de genul „susțin redeschiderea instituțiilor de cultură”. |n privința deschiderii restaurantelor și a cafenelelor, atât angajații HORECA cât și clienții așteaptă redeschiderea lor.

„Nouă, clienților, ne este dor de o cină într-un restaurant, dar și mai mare e problema angajaților, care au nevoie de bani, care nu au unde muncii, sau care sunt pe șomaj tehnic, în cel mai fericit caz. Mai e și problema patronilor care în perioada verii câștigă cel mai bine, iar vara asta au ieșit doar în pierdere. E o mare problemă cu economia țării. Pentru asta trebuie să se redeschidă restaurantele în primul rând, noi nu pățim nimic dacă mâncăm acasă sau la terasă, deși curând nu se va mai putea… pentru că va fi frig”, spune Raluca Nechita, de 25 de ani.

Maria Micle spune că, așa cum funcționează mall-urile și alte locuri mult prea aglomerate, la fel se pot redeschide și restaurantele și instituțiile de cultură.

„Zilnic văd aglomerație prin oraș. |n supermarketuri, în mall-uri, în magazinele de haine etc. O sală de teatru de ce nu ar putea funcționa atunci? Nu cred că există risc mai mare de îmbolnăvire la teatru sau restaurant, decât în alte locuri. Dacă e să luăm virusul îl putem lua oricând și de oriunde fără să ne dăm seama. Consider că trebuie repornită economia orașului. Am pierdut suficient de pe urma acestui virus. Trebuie să ne ridicăm din nou. Nu putem sta toată viața închiși în casă, pe motiv că este virus. Curând vom risca să murim de foame, nu de virus”, spune femeia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here