MARAMUREȘ - Produsele tradiționale se vand tot mai greu

Producătorii de produse ecologice și tradiționale din Maramureș spun că produsele lor sunt extrem de apreciate de clienți, dar cu toate acestea afacerile sunt în pericol dacă lumea nu are bani să le cumpere.

MARAMUREȘ - Produsele tradiționale se vand tot mai greu

În Baia Mare, deschiderea Târgului de produse tradiționale din centrul nou este ca o gură de oxigen pentru mulți producători, iar aceștia speră ca Paștele catolic și cel ortodox să crească vânzările. Unii producători spun că au mai lăsat din preț, pentru a veni în întâmpinarea clienților.

“Ne-a afectat foarte mult pandemia, pentru că ne-au scăzut cumpărătorii. Am adus produsele și a trebuit să le cărăm înapoi și multe dintre ele s-au degradat și în acest sens am avut dificultăți. Au mai fost și restricțiile de circulație, pe care le-am depășit și sperăm că pe viitor se va reglementa situația.

Sperăm să vină mai mulți cumpărători de Paști și considerăm că este necesar să facem și noi reduceri, să înțelegem situația financiară a clienților și să-i respectăm și pe cei care sunt de rit catolic și să ne înțelegm la preț. Totul depinde de pensii și de salarii. Pentru că dacă lumea dispune de bani, va veni, deoarece mărfurile noastre sunt apreciate și se observă că sunt ecologice, așa cum este și specificul târgului nostru”, a declarat Adriana Pop, președintele colectivului Bunătăți Moroșenești.

A.H.