MARAMUREȘ - Pensiunile izolate, asaltate de turiști

Toată lumea a auzit că anul trecut a fost unul dezastruos pentru turism. Cu toate acestea, există și unele afaceri care au profitat indirect de pandemia de coronavirus.

MARAMUREȘ - Pensiunile izolate, asaltate de turiști

Din dorința de a nu renunța complet la concediul de odihnă, se pare că mulți turiști s-au reorientat spre zone cât mai izolate, unde să se poată relaxa și să se simtă în siguranță. Așa că pensiunile izolate, din locuri cu peisaje pitorești au fost la mare căutare. Maramureșul nu duce lipsă de astfel de locuri de cazare, iar în cazul unor pensiuni sezonul turistic din 2020 a fost unul extrem de bun.

Este și cazul unei pensiuni de pe Izvorul Dragoș, din Moisei, unde anul trecut s-au cazat turiști din toată țara. “Anul trecut sezonul turistic a mers foarte bine, la noi nu s-a simțit pandemia. Ne-ar bate Dumnezeu să spunem că nu a fost așa. Poate că un avantaj a fost că noi suntem izolați, nu avem vecini. Este foarte frumos acolo și deja am avut turiști care au venit și de două ori, ceea ce pe mine m-a impresionat foarte mult. Mulți au venit și din recomandări. Am avut turiști de la Iași, Suceva, București, Sibiu, Piatra Neamț. Vin grupuri sau familii. Nu s-au amestecat niciodată, fiecare grup a fost singur”, a declarat Călina Hojda, administratorul unei pensiuni din Moisei.

Ce au căutat turiștii sosiți acolo? Pe lângă liniște și relaxare și-au dorit tot confortul de acasă și, fiind an de pandemie, produsele de igienă au fost atent luate sub lupă. “Am văzut că turiștii se uită la detalii, la curățenie, apreciează mult lucrurile de calitate legate de igienă, de săpun, de hârtie igienică, etc. Mulți turiști au spus că nu vor televizoare în camere, dar a fost totuși o familie cu copii care a spus că și-ar fi dorit televizor în cameră și a două zi m-am și dus și le-am cumpărat”, a mai precizat Călina Hojda.

A.H.