MARAMUREȘ - Ne îmbolnăvim la locul de muncă

Locul de muncă poate să ne afecteze serios sănătatea, după cum arată și datele pe acest segment în Maramureș.

MARAMUREȘ - Ne îmbolnăvim la locul de muncă
safelandia.ro

Numai anul trecut, DSP Maramureș a cercetat 15 cazuri noi de boală profesională. Dintre acestea, 13 au fost confirmate și doar două infirmate. 

”Din totalul de 13 cazuri declarate, 11 cazuri au fost declarate ca boală profesională prin expunerea la suprasolicitare osteo-musculo-articulară, 1 caz hipoacuzie și 1 caz de silicoză”, precizează reprezentanții DSP Maramureș. 

Numărul cazurilor de boală profesonală a scăzut în 2020 față de 2019. În anul 2019 ”33 cazuri au fost declarate ca boală profesională prin expunere profesională la noxe biologice, fizice și chimice (suprasolicitări osteomusculo-articulară a membrelor superioare, mișcări repetitive, manipulare de greutăţi, expunere expunere substante alergogene(nichel). Cele mai frecvente boli profesionale au fost: - afecţiunile osteo-musculo-articulare, urmate de dermatita de contact si 1 caz de silicoza”, precizează conducerea DSP Maramureș. 

Anul trecut s-au efectuat și controale la locul de muncă, unde s-a stabilit că, în unele situații, zgomotul la locul de muncă depășește limita maximă adminsă.

”Determinările de zgomot s-au efectuat: la locul de muncă 126 (din care 25,40% au fost peste LMA) și ambiental/limită incintă 20 (peste LMA 25%)”, mai precizează DSP Maramureș. 

A.H.