MARAMUREȘ - Mulți medici de familie sunt indeciși vizavi de vaccinarea în propriile cabinete

Mai bine de jumătate din medicii de familie din Maramureș nu vor deocamdată să-și vaccineze pacienții anti-COVID-19 în cabinetele proprii.

MARAMUREȘ - Mulți medici de familie sunt indeciși vizavi de vaccinarea în propriile cabinete

În Maramureș mai puțin de jumătate din medicii de familie care au contract cu CAS Maramureș sunt implicați în procesul de vaccinare al pacienților și sunt și plătiți pentru asta. Aproximativ 90 de medici de familie din județul nostru sunt direct implicați în procesul de vaccinare anti-COVID-19 și au încheiat un contract în acest sens cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș.

Mai exact, medicii au contractat un serviciu prin care informează, programează, monitorizează, raportează reacțiile adverse (sau vaccinează, după caz) pacienții din listele proprii, care s-au vaccinat anti-COVID-19, iar pentru asta sunt plătiți. 

”Din cei 204 de medici de familie cu care CAS Maramureș are contract în mod normal, doar aproximativ 90 au acceptat să încheie contracte și pentru acest serviciu. În orice moment în care un medic de familie se răzgândește, poate să trimită o adresă și să încheie contract pe acest serviciu. Deocamdată nu am avut astfel de cazuri, pentru că abia acum, de câteva zile, am închieat contractele. Dar, ne așteptăm ca numărul celor care doresc, să crească”, a declarat Camelia Stretea, director executiv relații contractuale, în cadrul CAS Maramureș.

Medicii de familie primesc pentru acest serviciu între 30 și 50 lei, pentru fiecare pacient vaccinat, indiferent dacă persoana respectivă s-a vaccinat în cabinetul medicului de familie sau la un centru de vaccinare. Deocamdată, în Maramureș nu a început vaccinarea paciențiilor în cabinetele medicilor de familie.

A.H.