MARAMUREȘ - Focare de rujeolă în comunitățile de romi

Raportul de activitate al Direcției de Sănătate Publică Maramureș pe anul trecut arată că, în județul nostru s-au îrnegistrat trei focare de rujeolă, în comunitățile de rromi din Maramureș.

MARAMUREȘ - Focare de rujeolă în comunitățile de romi

Astfel, conform raportului, au fost depistate trei focare de rujeolă în primul trimestru din 2020, care au cumulat un total de 33 de cazuri de rujeolă. 

”În trimestrul I 2020 s-au înregistrat 3 focare de comunitate de rromi, cumuland 33 cazuri de rujeolă: 1 în loc. Seini cu 21 de cazuri, 1 în loc. Remeți pe Someș cu 8 cazuri, 1 focar în localitatea Fersig cu 4 cazuri”, precizează reprezentanții DSP Maramureș. 

De asemenea, s-au raportat și 20 de cazuri sporadice de rujeolă. ”DSP Maramureș a dispus în vederea limitării extinderii infecției cu virus rujeolos măsuri de intensificare a vaccinării la medicii de familie a tuturor copiilor de drept și restanțieri eligibili la vaccinare, catagrafierea tuturor contacților, stabilirea statusului vaccinal al acestora și vaccinarea restanțierilor, distribuirea de doze de vaccin ROR în funcție de stocurile de vaccin ROR existente la cabinetele medicilor de familie”, precizează conducerea instituției.

A.H.