LUPTĂ CU CORONAVIRUS – 55 de salvatori din Spitalul Județean, detașați la Spitalul TBC

0
1168

Un număr de 55 de cadre medicale, sanitare și personal auxiliar au fost detașate, încă de la începutul lunii aprilie 2020, în Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, pentru a fi în prima linie în lupta cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Vorbim de 18 medici, 27 de asistente și zece îngriitoare, infirmiere și brancardieri din cadrul celui mai mare spital din Maramureș care, de la începutul lunii aprilie, au ales să fie detașați la Spitalul TBC din Baia Mare, spital suport în lupta cu COVID-19.

”Acești oameni extraordinari, acești îngeri în halate albe, albastre și verzi au ales să lase deoparte propria siguranță, mulți au decis să își pună familiile în plan secund și, pentru o perioadă nedefinită, să plece de lângă cei dragi, pentru a salva maramureșenii infectați cu noul coronavirus și internați în Spitalul TBC. Le transmit întregul meu respect și prețuire pentru munca lor atât de importantă, pentru sacrificiul pe care l-au făcut fără a sta pe gânduri, pentru dăruirea cu care înțeleg să își facă meseria.

Totodată, le transmit că aici, în Spitalul Județean, sunt așteptați să revină cu brațele deschise, iar colegii lor aflați pe baricade în cel mai mare spital al județului așteaptă ca toți cei detașați să revină în mijlocul lor, în mijlocul nostru. Din nou s-a văzut colaborarea extraordinară care există între medicii din Maramureș, între conducerile spitalelor din județul nostru.

Deși am fost al doilea județ la nivel național în ceea ce privește numărul persoanelor izolate la domiciliu sau plasate în carantină instituționalizată, prin cooperarea tuturor celor implicați, a conducerii județului, a forțelor de ordine, a personalului medical și sanitar, dar și prin responsabilitatea exemplară a cetățenilor, putem spune că, în Maramureș, lucrurile sunt sub control. Și sperăm să rămână sub control, până la final și să fim un exemplu pentru toate județele României”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, jr. George-Alexandru Oros.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here