LIGA ZIMBRILOR - CS Minaur a învins Dobrogea Sud Constanța cu 31-25, la capătul celui mai bun joc făcut în acest campionat

Victorie categorică obținută de CS Minaur în Liga Zimbrilor.

LIGA ZIMBRILOR - CS Minaur a învins Dobrogea Sud Constanța cu 31-25, la capătul celui mai bun joc făcut în acest campionat

În sfârșit a ieșit soarele și pe strada handbaliștilor de la CS Minaur. Băimărenii au obținut o victorie mare în fața echipei AHC Dobrogea Sud Constanța, într-o partidă disputată în sala Horia Demian din Cluj-Napoca, în cadrul etapei a 22-a a Ligii Zimbrilor. A fost, cu siguranță, cel mai bun joc făcut de CS Minaur în acest sezon, în care handbaliștii băimăreni au evoluat cu determinare maximă și au rămas concentrați din primul până în ultimul minut.

Meciul a început cu o aeriană finalizată de Iosif Andre Buzle (omul meciului), prima repriză încheindu-se cu un gol marcat în ultima secundă de același jucător. În prima repriză băimărenii s-au apărat foarte exact, avându-l și pe portarul Răzvan Pop în formă, iar în atac lucrurile au mers foarte bine.

Handbaliștii de la CS Minaur și-au păstrat atitudinea și după pauză, în timp ce constănțenii n-au avut replică. Diferența a crescut constant în favoarea băimărenilor, tabela de marcaj arătând în min. 53 scorul de 19-29!. Și în partea a doua a jocului am văzut o aeriană inițiată de cehul Milan Kotrc și finalizată de compatriotul său Tomas Cip, dar și alte faze spectaculoase realizate de jucătorii de la CS Minaur. Constănțenii au fost mai concentrați pe final, dar au reușit doar să mai strângă puțin scorul.

AHC Dobrogea Sud Constanța - CS Minaur Baia Mare 25-31 (10-14)

Constanța: Iancu (7 intervenții), D. Vasile (6 intervenții) - Nistor 7 (4 din 7m), A. Andrei 2, Chikovani 1, G. Ilie 4, Ignat 4, I. Stănescu, Chiuffa, Nikolic, Șandru, Simovic, Komogorov 5, Susanu 2, Buricea. Antrenori: Djordje Cirkovic și Rudi Stănescu.

CS Minaur: R. Pop (12 intervenții) Ciobanu (2 intervenții) - R. Nagy 1, S. Makaria, Buzle 11, Ramba 2, D. Mureșan, Căbuț, Kotrc 10 (7 din 7m), Haiduc, Cip 5, Bușecan, Cristescu, Dobra 2, Oargă. Antrenor: Alexandru Sabou.

Au arbitrat: Bogdan Stark (București) și Romeo Ștefan (Ploiești). Observator FRH: Ioan Ciobanu (Bacău).  

Aruncări de la 7m: 4-7, transformate 4-7. Minute de eliminare: 8-6.

În urma acestei victorii, CS Minaur a acumulat 41 de puncte, dar a rămas pe locul 5 în clasament, la un punct distanță față de CSM București (locul 4). Băimărenii au cu un joc mai mult disputat decât echipa din capitală.

AHC Dobrogea Sud Constanța ocupă în continuare locul 3, cu 48 de puncte.

În etapa a 23-a, programată mâine, 9 aprilie, CS Minaur va sta, în timp ce Dobrogea Sud Constanța va întâlni echipa SCM Politehnica Timișoara.

foto Alex Nicodim