LIGA FLORILOR - CS Minaur, victorie muncită în fața Rapidului

CS Minaur a învins pe Rapid București în etapa a 17-a a Ligii Florilor, într-o partidă disputată în Sala Polivalentă din Bistrița.

LIGA FLORILOR - CS Minaur, victorie muncită în fața Rapidului

Rapidul nu a mai reușit să încurce pe CS Minaur, așa cum a făcut-o în tur (26-26), și băimărencele au contabilizat încă trei puncte în clasamentul Ligii Florilor, cu care se mențin pe locul 2.

Deși au condus aproape în permanență, elevele antrenorului Costică Buceschi au muncit serios pentru această victorie. După un început mai bun al giuleștencelor (3-2, min.4), băimărencele au preluat inițiativa și nu au mai cedat-o până la final. Cu o apărare foarte bună, CS Minaur a avut în prima repriză, pe care au încheiat-o la 6 goluri diferență (10-16), probleme doar cu pivotul Albertina Kassoma. În atac s-au remarcat extremele Asuka Fujita și Ana Maria Tănasie.

În partea secundă a meciului defensiva Rapidului a funcționat mult bine, in timp ce în ofensivă echipa băimăreani s-a bazat cu preponderență pe Jovana Kovacevic. Giuleștencele au recuperat, treptat din deiferență și s-au apropiat îngrijorător în min 56 (21-23). CS Minaur a gestionat însă excelent finalul meciului. Mai întâi a marcat Cristina Laslo, după care au urmat două intervenții salutare ale Filippei Idehn în fața adversarelor, iar Linn Blohm a închis tabela când mai erau doar patru decunde de joc.

Rapid București - CS Minaur Baia Mare 21-25 (10-16)

Rapid: Foggea (8 intervenții), Dobre (6 intervenții, a apărat un 7m) - Craiu, E. Buceschi 1/4, Trifan 0/1, Kassoma 7/7, Văcariu 0/1, Boljevic 4/7 (3 din 7m), M. Ilie, Chiricuță 2/2, L. Popa 2/4, Lazăr 2/3, Badea 0/1, Constantinescu 3/8. Antrenor Carlos Viver

CS Minaur: Idehn (10 intervenții, a apărat un 7m), Enache - Lavko 2/4 (1 din 7m), Burlachenko, Blohm 1/1, Cioca, Tănasie 3/4, De Souza, Laslo 2/6, Araujo 1/2, Kovacevic 8/14, Fujita 4/5, A. Popa 4/6 (3 din 7m), Polocoșer. Antrenori Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Au arbitrat: Ionuț Cazan și Gesun Suliman (Constanța). Observaor FRH Remus Cojocaru (Brașov).

Aruncări de la 7m: 5-6, transformate 3-4 (au ratat E. Buceschi, Boljevic / A. Popa, Kovacevic). Minute de eliminare: 6-6.

M. S.