LIGA 3 (SERIA 10) - CS Minaur a obținut victoria la ultima fază a meciului cu SCM Zalău și a urcat pe primul loc

Victorie dramatică obținută de CS Minaur.

LIGA 3 (SERIA 10) - CS Minaur a obținut victoria la ultima fază a meciului cu SCM Zalău și a urcat pe primul loc

CS Minaur este noul lider al Seriei 10 din Liga 3, având cu două puncte mai mult decât SCM Zalău, fostul lider.

Derby-ul etapei a 14-a, desfășurat pe stadionul Viorel Mateianu a avut o desfășurare dramatică și a fost decis în ultimul minut de prelungire.

CS Minaur - SCM Zalău 2-1 (0-1). Au marcat Vasile Pop (63), Alex Pop (90+4) / Mihai Forna (22).

CS Minaur: Alexandru Gudea – Alexandru Core, Adrian Popa (46 Ciprian Duruș), Bogdan Matei, Krisztian Szekely (79 Răzvan Lupu), Valer Giurgiu (28 Alexandru Pop), Mircea Donca, Paul Nistor, Bogdan Minteuan, Bogdan Melinte (62 Adrian Zaluschi), Andrei Hațiegan (62, Vasile Pop). Rezerve neutilizate: Karoly Fila – Denis Matei, Andrei Ofrim, Claudiu Vereș. Antrenori: Vasile Miriuță, Paul Ungureanu

SCM Zalău: Bogdan Miron – Răzvan Dulap, Alin Mutu, Cristian Jalbă, Mihai Coman, Florin Pop, Vadim Caluger, Raul Stanciu, Mihai Forna (63 Alexandru Jula), Mihai Petra (72 Denis Cubaș), Sergiu Pop (86 Romaric Logon). Rezerve neutilizate: Andrei Pop – Iustin Ardelean, Bogdan Vișan, Sebastian Duma, Sebastian Culda. Antrenori: Vasile Jula și Alexandru Pop.

Partida a debutat cu o ocazie importantă a oaspeților, în min. 7 Gudea respingând în corner mingea șutată de Fornea. În min. 16 SCM Zalău a rămas în zece oameni, după ce Raul Stanciu l-a lovit cu piciorul în cap pe Paul Nistor și a primit cartonașul roșu, la o fază identică cu aceea la care George Pușcaș a fost eliminat în meciul Armenia - România 2-1.

Totuși, oaspeții au fost cei care au deschis scorul, în min. 22, prin Mihai Forna care l-a învins de la opt metri, lateral stânga, pe Gudea, după ce mingea a ricoșat norocos pentru zălăuani dintr-un fundaș băimărean, la un șut din afara careului. În acel moment și gazdele erau în zece oameni, deoarce Paul Nistor nu apucase să reintre după ce a primit îngrijiri medicale (a avut capul spart). Până la pauză gazdele au avut două oportunități de a restabili egalitatea prin Mircea Donca (min. 33, deviere cu capul în urma unui corner, mingea fiind reținută de Miron) și Alex Pop (min. 44, a șutat pe lângă poartă după o pasă în adâncime primită de la Melinte).

Repriza a doua s-a desfășurat la o singură poartă. După lovitura liberă executată periculs de Donca, în min. 59, mingea fiind respinsă în corner de Miron, a urmat golul egalizator. În min. 33, Bogdan Minteuan a pătruns în careu după ce a driblat doi adversari și a centrat perfect în spate, de pe linia de fund, pentru Vasile Pop care a marcat de la 6 metri, cu un șut pe jos. 

Au urmat alte trei ocazii foarte mari ratate de băimăreni. Miron a respins încă o dată o mingea șutată de Donca (min. 66), iar un minut mai târziu Vasile Pop nu l-a putut nici el învinge pe portarul zălăuan, din plonjon, cu capul. În min. 74, excelent lansat de Nistor, Duruș a șutat de la 8 metri lateral dreapta, dar Miron a evitat încă o dată golul respingând cu piciorul.

Golul victoriei băimărene a venit în prelungiri, la ultima fază a meciului și a fost marcat de Alexandru Pop, de la 8 metri, după un assist al aceluiași B. Minteuan.

În aceeași rundă, Progresul Șomcuta Mare a pierdut în deplasare și are în continuare emoții pentru evitarea retrogradării.

CSC Sânmartin – Progresul Şomcuta Mare 3-1 (2-0)
Alexandru Sorian (6), Cosmin Sârbu (29, 56) / Cătălin Tutuță (60)

Progresul: Roșiianu - Pașca (46 Nemeș), R. Lazăr, D. Simion, Revesz, Parnău (46 Negreanu), S. David (58 B. Bîrle), Bud, Balmoș, C. Tutuță, Zete (80 Răduneață). Antrenori: Cristian Bogdan și Vlad Pop.

Celelalte rezultate ale etapei
CSM Satu Mare – CA Oradea 1-0 (1-0)
Gabriel Cadar (12)
Sportul Şimleu Silvaniei – Someşul Dej 3-2
Gueye Masour (2), Eduard Trinka / Emanuel Negru, Mihai Maxin
Unu Fotbal Club Gloria – Luceafărul Oradea 2-0 (1-0)
Pedro Vărărean (7), Paul Potra (69)
M. S