LIGA 2 (PLAY-OUT) - ACSF Recea pierde din nou la Constanța

Fotbaliștii de la ACSF Recea se întorc cu mâna goală de pe litoral.

LIGA 2 (PLAY-OUT) - ACSF Recea pierde din nou la Constanța

ACSF Recea s-a deplasat de două ori la Constanța, în decurs de o lună, de fiecare dată fără succes. După înfrângerea cu 3-2 suferită în sezonul regular (13 martie), echipa antrenată de Florin Fabian a pierdut azi cu 3-1, în etapa a patra din play-out (Grupa A).

Farul Constanța - ACS Fotbal Comuna Recea 3-1 (2-0). Au marcat: Cruceru (30), Bălan (35), Damașcan (83) / Mendoza (65)

Farul: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, Antoche (cpt.), D. Panait – Cărăruș (38 I. Ursu), L. Mihai (60 Greu) – Fl. Bălan (Silaghi), Cruceru, Damașcan – Banyoi (60 Măzărache) . Rezerve neutilizate: Fara – Carabela, Pelivan, Bîrnoi, Vl. Rusu. Antrenor: Ianis Zicu.

ACSF Recea: Răilean – B. Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas – Jucan (46 Văsălie), Brata (66 Szecui), Micaș (cpt.), Fică – Mărieș (79 Chinde) – M. Coman (54 Batin). Rezerve: Bota – Bura, Gal, Potcoavă, M. Urs. Antrenor: Florin Fabian.

După o jumătate de oră fără ocazii de gol, gazdele au deschis scorul în min. 30. Panait a centrat pe jos, de pe stânga, și Cruceru, nemarcat, a înscris de la 6 metri, cu latul (1-0). Cinci minute mai târziu s-a produs o fază aproape identică. Damașcan a centrat de pe stânga, la semiînălțime, Răilean a încercat să boxeze mingea dar a ratat intervenția și Bălan a marcat cu capul, tot de la 6 metri, în poarta goală, deși Ispas era foarte aproape de el (2-0).

Repriza a doua a fost mult mai animată. În minutele 47 și 48, Răilean a avut două intervenții excelente în fața lui Banyoi și L. Mihai, după care Mărieș a șutat din afara careului, puțin peste poarta gazdelor. Urmeză o nouă intervenție salvatoare a lui Răilean, care l-a blocat în ultimul moment, la 12 metri, pe Damașcan. În min. 56, Brata a șutat, din voleu, din interiorul careului de 16 metri, mingea a lovit gazonul după care a trecut, cu boltă, puțin pe lângă bara din stânga a lui Dur-Bozoancă. În min. 59, Mendoza a fost aproape să marcheze spectaculos, dar șutul său a trecut puțin pe lângă vinclu.

Argentinianul echipei din Recea avea să reușească să înscrie în min. 65. Mingea centrată din corner de Brata a fost reluată cu capul de Batin, portarul constățenilor a respins, dar Mendoza, atent, a băgat până la urmă mingea în poartă cu un șut, cu latul, de la 8 metri (2-1).

Speranțele oaspeților că vor putea egala au fost risipite, însă, în min. 83 când Damașcan a finalizat de la 8 metri, o acțiune colectivă frumoasă a Farului (3-1).

ACSF Recea luptă în continuare cu Ripensia Timișoara pentru a scăpa de locul 5, care duce la barajul pentru evitarea retrogradării. Bănățenii au un meci mai puțin disputat și avantajul meciului direct cu Recea, dar s-ar putea încurca mâine în partida de pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Rezultatele etapei a patra din play-out (Grupa A):

- Farul Constanța - ACSF Recea 3-1 (2-0)

- Metaloglobus București - CSM Slatina 1-0 (0-0)

- Ripensia Timișoara - Universitatea Cluj (duminică, 18 aprilie, ora 11)

- Pandurii Târgu Jiu stă.

Clasament: 1. Farul Constanța 36p, 2. Metaloglobus București 36p, 3. Universitatea Cluj 33p, 4. ACSF Recea 29p, 5. Ripensia Timișoara 27p, 6. CSM Slatina 19p, 7. Pandurii Târgu Jiu 14p. 

În etapa a cincea, programată în 24 aprilie, sunt programate meciurile: CSM Slatina - Farul Constanța; Universitatea Cluj - Metaloglobus București; Pandurii Târgu Jiu - Ripensia Timișoara; ACSF Recea va sta.

M. S.