LIGA 2 - M. Coman, jucătorul împrumutat de la U Cluj, a adus victoria echipei ACSF Recea

Primul succes obținut de ACSF Recea în acest an.

LIGA 2 - M. Coman, jucătorul împrumutat de la U Cluj, a adus victoria echipei ACSF Recea

Victorie mare înregistrată de ACSF Recea în etapa a 18 a Ligii 2 la fotbal. Echipa antrenată de Florin Fabian a învins pe teren propriu Universitatea Cluj-Napoca la capătul unui joc pe care l-a controlat cu destulă autoritate.

ACSF Recea - Universitatea Cluj 1-0 (0-0). A marcat Marius Coman, jucătorul împrumutat de la Universitatea Cluj, în minutul 57, din penalty. Lovitura de la 11 metri a fost acordată în urma unui fault comis de Taub asupra lui Alin Fică.

ACSF Recea: Răilean – Mendoza, Burdeț, Oiță, R. Ispas – Bura (Lung 83′), Micaș (cpt.), Akhmatov, Fică – Mărieș (Brata 75′) – M. Coman (Batin 87′). Rezerve neutilizate: Bota – Szecui, Potcoavă, Gal, Chinde, Balha. Antrenor: Florin Fabian.

”U” Cluj: Muțiu – Dican, Răuță (Negrean 83′), Telcean (N. Pîrvulescu 61′), Ilieș – Acka, Filip (cpt.)(Ștefănescu 61′), Taub – Golan, Ribeiro (Al. Pop 46′), Ogbu (Gavra 46′). Rezerve neutilizate: Gorcea – L. Rus, Meșter, Sburlea. Antrenor: Costel Enache.

Partida s-a desfășurat pe un gazon prost, dar infinit mai bun față de modul în care s-a prezentat la precedentul meci de pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (0-0). Gazdele s-au adaptat mult mai bine la condițiile de joc, fotbaliștii din Recea reușind să-și domine fizic adversarii, dar, în același timp au fost superiori și din punct de vedere tehnic.

Oaspeții au avut un singur șut pe poarta apărată de Răilean, expediat de Alexandru Pop în min. 69. De partea cealaltă ocaziile echipei ACSF Recea au fost mult mai numeroase. În prima repriză au ratat oportunități de a marca M. Coman (min. 34) și A. Fică (min. 37), iar Dican (U Cluj) a fost aproape de a înscrie în propria poartă (min. 30). Au fost și două faze controversate la care ambele echipe au solicitat câte un penalty, dar arbitrul Mihai Amorăriței (Câmpina) nu a acordat nimic.

Și repriza a doua a fost la discreția gazdelor, În afara loviturii de la 11 metri transformată de M. Coman și contestată de oaspeți, ACSF Recea a ratat ocazii importante prin Oiță (min. 48 și 50), ambele cu capul, și Coman (min. 68 și 85).

În urma acestei victorii, ACSF Recea a urcat pe locul 13 în clasament urmând ca în etapa următoare să joace, în deplasare, cu Farul Constanța.

M. S.