LIGA 2 - ACSF Recea a făcut spectacol cu CSM Reșița

O nouă victorie obținută de ACSF Recea în Liga 2.

LIGA 2 - ACSF Recea a făcut spectacol cu CSM Reșița

Etapa a 20-a a Ligii 2 la fotbal a adus cea mai categorică victorie din acest sezon pentru ACS Fotbal Comuna Recea. Echipa antrenată de Florin Fabian și-a surclasat pe teren propriu una dintre contracandidatele la evitarea retrogradării și are în continuare speranțe îndreptățite că va juca și în campionatul viitor în eșalonul secund.

ACSF Recea - CSM Reșița 6-0 (2-0)

ACSF Recea: Răilean – B. Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas, Micaș (cpt.), Akhmatov (83 Chinde), Mărieș (73 Brata), Fică (83 Szecui), Văsălie, M. Coman (75 Batin). Rezerve neutilizate: Bota – Lung, Potcoavă, Gal, Lihet. Antrenor: Florin Fabian.

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Sălcianu, Dumitraș, L. Acka (46 Sima), Breșneni (cpt.), Boboc (46 Danci), Dat (46 Chera), N. Popescu, Cristodulo (46 Visnakovs), Al. Dulca (46 Matiș). Rezerve neutilizate: Zimmermann – Astafei, Ad. Ilie, Brînzan. Antrenor: Alin Minteuan.

Meciul disputat pe un teren foarte greu a început, practic, de la 1-0 pentru gazde. În min. 2, Alin Burdeț a marcat cu capul, din interiorul careului, în urma unui corner executat de Alin Fică.

Oaspeții au echilibrat imediat jocul și au avut ratat ocazii importante prin Al. Dulca, Dat și Popescu (a trimis cu capul mingea în bara transversală), dar cei care au înscris din nou au fost jucătorii de la ACSF Recea. În min. 36 Marius Coman a fructificat cu un șut pe jos, din interiorul careului, pasa în adâncime trimisă de Alexandru Mărieș. Până la pauză și gazdele au trimis mingea în bara transversală, în min. 37, prin Alin Fică (șut din afara careului).

#Oaspeții au făcut cinci schimbări la pauză!

Cu intenția de a întoarce rezultatul, Alin Minteuan, antrenorul echipei CSM Reșița, a făcut la pauză toate schimbările permise de regulament, dar fără rezultatul scontat.

Marius Coman a marcat, în min. 53, al treilea gol al gazdelor, după o acțiune personală cu care a ajuns la 10 reușite în acest campionat. ACSF Recea și-a majorat avantajul, în min. 62. Akhmatov l-a lansat pe partea stângă pe Coman și, din apropierea liniei de fund, atacantul gazdelor a centrat în spate iar Alexandru Mărieș a îndeplinit o simplă formalitate înscriind în poarta goală de la patru metri. 

În continuare ACSF Recea nu a lăsat piciorul de pe pedala de accelerație și a ratat ocazii importante prin Coman, Oiță și Fică, de două ori. Cea mai spectaculoasă i-a aparținut lui Alin Fică, în min. 82,mingea șutată de acesta nimerind încheietura barelor, după care l-a lovit în cap pe portarul oaseților. Această acțiune s-a încheiat până la urmă cu gol, Adrian Micaș șutând imparabil din afara careului.

Scorul final a fost stabilit, în min. 90, de Paul Batin care a marcat din interiorul careului cu un șut pe jos. În continuare reșițenii au avut două șuturi periculoase, dar Dorian Răilean a fost la post.

În ultima etapă a sezonului regulat, programată săptămâna viitoare, ACSF Recea va juca în deplasare cu Ripensia Timișoara.

M. S.