LEGE PENTRU UNII – Sute de moroșeni ies zilnic din case fără să aibă motive justificate

0
125
Zilnic sunt sute de maramureșeni amendați pentru că nu respectă prevederile ordonanțelor militare. În ultimele 24 de ore au fost aplicate la nivelul județului Maramureș aproape 150 de amenzi celor care au ieșit din case fără motive justificate. Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii locali și ale Ministerului Apărării Naționale au executat în sistem integrat 54 de misiuni pe raza județului, cele 148 de efective angrenate acționând pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru asigurarea pazei locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.
„Pentru executarea misiunilor au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 150 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-au preluat din punctele de trecere a frontierei de stat și conduse în carantină instituționalizată 15 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. Au fost aplicat 146 de sancțiuni contravenționale în valoare de 223895 lei pentru nerespectarea prevederilor legale. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 99 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.
În județ sunt, conform datelor centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș, 15 locații de carantinare. În izolare la domiciliu 127 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. În carantină se află 279 de persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu prevederile legislației în vigoare au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.”, arată CJSU Maramureș.
Maramureșenilor li se reamintește că pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului. Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here