LE-AU STRICAT SĂRBĂTORILE - Șoferi duhnind a alcool opriți în trafic

Nu putea să lipsească alcoolul la volan, mai ales că am avut Paștele catolic.

LE-AU STRICAT SĂRBĂTORILE - Șoferi duhnind a alcool opriți în trafic

În finalul de săptămană trecut, poliţiştii maramureşeni au identificat în trafic patru bărbaţi care au comis infracţiuni la regimul rutier, respectiv trei dintre aceştia au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind între 0,59-1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, unul având şi permisul de conducere reţinut. 

Într-un comunicat de presă al IPJ Maramureș se arată că poliţiştii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot zilele trecute, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada 114 din Buşag, un autoturism a intrat într-un cap de pod, la faţa locului fiind identificat un bărbat de 60 ani din Baia Mare, care s-ar fi aflat într-o stare vădită de ebrietate.

„Din cauză că bărbatul nu ar fi reuşit să fie testat cu aparatul etilotest, a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini în vederea recoltării de probe biologice de sânge. Ulterior,  bărbatului i s-a confirmat consumul de băuturi alcoolice. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul de 60 ani figura cu dreptul de conducere anulat”, arată IPJ Maramureș. 

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar bărbatul de 60 ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

A.H.