LA 60 DE ANI - A murit Marcel Mariș, fostul finanțator al echipei HC Selmont Baia Mare

LA 60 DE ANI - A murit Marcel Mariș, fostul finanțator al echipei HC Selmont Baia Mare

Omul de afaceri Marcel Mariș s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani. Considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai bogați maramureșeni, Marcel Mariș a fost un om important pentru handbalul din Baia Mare, de după Revoluție.

Marcel Mariș a fost singurul sponsor privat din istoria handbalului feminin băimărean, care a finanțat din bani personali 100% o echipă din Liga Națională.

"Marcel Mariș a preluat echipa de handbal feminin din Baia Mare în 2001, i-a schimbat denumirea în HC Selmont și încă din primul sezon competițional a reușit să o readucă în cupele europene (locul 5 în campionat cu Gheorghe Covaciu antrenor în 2001/2002). În sezonul 2002/2003, cu prof. Ion Gherhard la timonă, HC Selmont a jucat în finala Challenge Cup împotriva grupării germane Borussia Dortmund (16-24 și 27-21). Returul finalei s-a jucat în Polivalenta băimăreană în fața a aproximativ 3.500 de spectatori, care au aplaudat la final, minute în șir echipa Selmont, chiar dacă trofeul a luat drumul Germaniei!
După un loc 6 în Liga Națională în sezonul 2002/2003, a urmat o nouă calificare în cupele europene (Challenge Cup) după ce echipa s-a clasat pe locul 5 la finele sezonului 2003/2004 (antrenori Ion Gherhard și Sorin Rădulescu).
Marcel Mariș s-a retras din handbal în octombrie 2004, dar a rămas un model pentru mulți conducători din acea perioadă, care l-au apreciat pentru modul în care a administrat clubul de handbal băimărean", a scris pe Facebook Daniel Kotecz, team manager la CS Minaur.
M. S.