JURĂMÂNT – Consilierii USR din Maramureș nu acceptă Biblia?

În data de 4 noiembrie a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. În debutul ședinței a depus jurământul încă un consilier.

JURĂMÂNT – Consilierii USR din Maramureș nu acceptă Biblia?

Din motive obiective, acesta nu a participat la ședința de constituire a Consiliului Județean Maramureș, în 24 octombrie.

Bogdan Andrei Zaharia a primit două exemplare tipărite ale jurământului pe care trebuia să îl rostească și s-a îndreptat spre pupitru. Acolo urma de depună jurământul, cu mâna pe Consituție și, în cazul în care opțiunile religioase nu îl împiedică, pe Biblie. I s-a și precizat de președintele de ședință că poate pune mâna pe Biblie doar dacă este cazil.

Consilierul județean, din partea USR, a pus mâna doar pe Constituție, fără să atingă Biblia. Mai mult, a eliminat și ultimul pasaj din jurământ, “Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Bogdan Andrei Zaharia nu a spus de ce nu a acceptat să jure cu mâna pe Biblie sau să rostească ultima propoziție. S-ar părea, însă, că este o strategie la nivel național a aleșilor USR. Astfel de cazuri s-au înregistrat șI în Brașov, Iași sau la sectorul 1 din București. În sectorul 1 din capitală, deși colegii ei de partid nu au jurat pe Biblie și nu au spus propoziția finală, Clotilde Armand, aleasă primar, nu a ocolit variant religioasă a jurământului.

I.V.