JUDEȚEAN - Pacienții cu afecțiuni urologice vor scăpa mai repede de internare

Vești bune pentru pacienții cu afecțiuni urologice.

JUDEȚEAN - Pacienții cu afecțiuni urologice vor scăpa mai repede de internare
Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a fost dotat cu aparatură de utlimă generație care le va permite medicilor să scurteze zilele de internare pentru unii pacienți. De asemenea, aparatura permite și un diagnostic mai rapid în cazul bolanvilor cu afecțiuni oncologice. 
”Un vis al echipei urologice a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opriș" Baia Mare s-a împlinit. Secția de urologie a fost dotată cu aparatură necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare. Secția de urologie este dotată de acum cu aparatura de ultima generație.
Aparatura laser de litotritie permite fragmentarea “ in situ “ a litiazei urinare cu o rată de complicații minimă. Litiaza renală are de acum rezolvare endoscopică minim invazivă prin abordarea tehnicii NLP (nefrolitotomie percutanata), respectiv ureteroscopie flexibilă.
Totodata cistoscopul flexibil intrat in dotarea secției ajută în diagnosticul și managementul pacienților cu hematurie, respectiv al pacienților cu patologie tumorală vezicală cunoscută, oferind un diagnostic rapid și un timp de spitalizare mai scurt”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.
A.H.