JUDEȚEAN - De când primesc pacienții mâncare mai bună

După scandalul mâncării acordată pacienților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, administrația județeană alături de conducerea unității medicale a luat măsuri pentru a îmbunătăți meniul servit zilnic bolnavilor.

JUDEȚEAN - De când primesc pacienții mâncare mai bună

Conducerea spitalului recunoaște că mâncarea servită până acum a lăsat de dorit și promite că totul se va schimba începând cu luna martie.“În urma alocării de către Consiliul Județean Maramureș a încă 5 lei, care se adaugă celor 10 lei alocați pentru hrana zilnică a pacienților conform legii, am schimbat rețetele mâncării servite pacienților noștri. |mpreună cu medicul șef nutriținist al spitalului am realizat rețete care să ducă la o îmbunătățire a calității nutriționale a hranei servite”, a explicat Vasile Pop, managerul unității spitalicești.

Conducerea spitalului promite că va angaja un medic nutriționist, care se va ocupa de mâncarea servită pacienților, iar bolnavii vor primi din 1 martie și două gustări, pe lângă cele trei mese principale.

“Am realizat un meniu săptămânal în două variante din care pacientul își poate alege zilnic ce dorește să mănânce. Meniul prezentat pacienților va cuprinde și informații legate de cantitatea și valoarea calorică a mâncării servite. Vom angaja un medic nutriționist cu normă parțială care se va ocupa exclusiv de hrana pacienților și va supraveghea zilnic procesul de ei de producere. Am inclus în meniu și două gustări, la ora 10 și la ora 16, prin care dorim să îmbunătățim nutrițional hrana pacienților. Se vor servi fructe, iaurt, desert etc. Micul dejun va fi servit de acum încolo în caserole de unică folosință și el va fi mai diversificat. De toate aceste schimbări vor putea beneficia pacienții noștri începând cu data de 1 martie 2021”, concluzionează Vasile Pop. 

A.H.