IUBITORI DE CÂINI, NU DE SACRIFICII – Puțini stăpâni adună după animalele de companie

1
62

Problema cu stăpânii de patrupede care nu strâng după animalele lor este una veche și valabilă peste tot. Iubirea pentru animale trebuie să includă toate părțile, și pe cele bune și pe cele rele. Multe persoane, nu doar din județul Maramureș ci și din alte județe, ies cu câinii la plimbare, de obicei persoanele mai în vârstă, și nu adună după ei, atunci când e cazul.

Deși legea din România este una clară (dacă scoți la plimbare animalul de companie fără materialele necesare pentru a curăța după el, primești amendă între 200 – 500 lei pentru persoanele fizice și între 200 – 1000 lei persoanele juridice), puțini țin cont de asta. Sau poate nu este o problemă prioritară nici pentru poliție, drept urmare se dau amenzi prea puține pentru a se învăța minte cei care nu curăță.

Dacă poliția i-ar urmări pe stăpânii care ies zilnic cu câinii la plimbare prin oraș și niciodată nu adună după ei și le-ar da măcar avertisment pentru început, apoi dacă e nevoie și amendă, eu sunt sigură că și-ar schimba forțat obiceiul. Așa, dacă nimeni nu-i ia la rost, se înmulțesc de la o zi la alta”, spune o băimăreancă.

Alex Vinț spune că unii stăpâni nu văd rostul acestui efort. „Mai este câte unul cu o gândire de-a dreptul greșită. Spun că la ce să adune după patruped, că e îngrășământ pentru iarbă și când plouă dispare. Dar nu se gândesc că foarte mulți copii au tendința să se lase pe jos când văd iarbă sau un spațiu verde și atunci părinții sunt cei care au de suferit”, spune băimăreanul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here