ISTORIE CULTURALĂ - Artiști și toposuri, la 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare

ISTORIE CULTURALĂ - Artiști și toposuri, la 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare

Pentru a omagia aniversarea a 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Consiliul Județean Maramureș și Filiala Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România au realizat un compendiu de istorie culturală în imagini.

După cum transmite Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș, acesta cuprinde o serie de 20 de fotografii-document, din anii de început ai Școlii Private de Pictură “Simon Hollósy” (cursanții lui Hollósyreuniţi la München în atelierul școlii, în primii ani ai deceniului 1890) și până în perioada contemporană (expoziția Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare la Sala Dalles, București, 1896). Fiecare fotografie surprinde un moment reprezentativ în dezvoltarea Fenomenului Centrul Artistic și este însoțită de un text de prezentare, elaborat de dr. Tiberiu Alexa.

Materiale de prezentare ale expoziției sunt publicate pe canalele de comunicare ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»: blogul instituției, canalul Youtube al muzeului, precum și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

”Toate producțiile audiovizuale au fost realizate fără public, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează realizatorii compendiului.

I.V.