Ioan Vasile Bota, picturi și versuri despre Țara Lăpușului

0
92

Ioan Vasile Bota, născut la 20 decembrie 1964, este un poet și pictor îndrăgostit de Maramureș. Picturile sale exprimă cu preponderență viața, obiceiurile și arhitectura tradițională din zona Țării Lăpușului. De la biserica de lemn din Libotin, la peisaje și aspecte din viața cotidiană a satului lăpușean, pictorul pune în valoare frumosul și tradiția zonelor de baștină.

Pictura a devenit pasiunea și activitatea lui Ioan Bota în urmă cu 29 de ani. În urma unui accident, a rămas paralizat pe partea dreaptă. Totuși nu a renunțat, ci a găsit alinare și viziune în pictură și versuri.

Poeziile sale, cu versuri albe, au ca subiect de bază dragostea și satul românesc. Ioan Bota rămane un exemplu demn de urmat prin voință, lupte și pasiune pentru valorile din jurul său.

“Doresc să lansez a șasea carte de poezii împreună cu o expoziție de pictură în această toamnă. Până acum, am realizat toate cele cinci lansări de carte fără probleme, în cadrul Bibliotecii Județene <<Petre Dulfu>>. Nu știu însă dacă voi putea face asta din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei”, a declarat pictorul și scriitorul Ioan Bota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here