ÎNJUNGHIATĂ ÎN SPATE – Autorul tentativei de omor din Lăpuș, expertizat neuropsihiatric

0
86

Comunitatea din Lăpuș este în stare de șoc zilele acestea, după ce un tânăr de 18 ani din localitate a atacat cu cuțitul o femeie pe care a înjunghiat-o de mai multe ori și care acum se zbate între viață și moarte. Tânărul bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă de omor a fost internat la spitalul din Sighet pentru efectuarea expertizei neuropsihiatrice.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările în acest caz pentru documentarea activității infracționale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

De altfel, în cursul zilei de luni, 10 august, de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost preluată femeia înjunghiată în regiunea toracică posterioară, cu restanță de lamă de cuțit și trimisă cu elicopterul SMURD la spitalul din Targu Mureș, unde medicii vor încerca să îi salveze viața.

Având în vedere complexitatea leziunii de corp vertebral cu posibilitate de leziuni de aortă toracică, pacienta a fost transferată la Spitalul Județean din Târgu Mureș, pentru explorare chirurgicală. Această decizie a fost luată ca urmare a discuțiilor avute cu colegii medici din Mureș”, a arătat managerul-interimar al unității, dr. Vasile-Ioan Pop.

Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Maramureș spun că la acest moment nu a fost stabilit un motiv anume care să îl fi făcut pe bărbat să acționeze de maniera în care a făcut-o.

“Am identificat autorul, acum se va face expertiza psihiatrică, iar la acest moment nu am identificat un motiv rațional care să explice ceea ce s-a întâmplat. {tim că bărbatul a consumat băuturi alcoolice toată ziua, nu se cunoștea cu femeia, nu se certaseră sau ceva de genul. Pur și simplu a atacat-o pe la spate cu cuțitul, a înjunghiat-o de vreo patru sau cinci ori, iar când victima a strigat după ajutor și a spus cine este, bărbatul s-a speriat și a fugit. De altfel nici acesta nu își explică ceea ce a făcut și pune totul pe seama consumului de alcool. Noi am stat de vorbă și cu victima, a fost conștientă și vom vedea mai departe dacă se va schimba încadrarea juridică a faptei sau nu. Aparent, deci, nu există un motiv care să explice cele întâmplate”, a declarat, pentru “Glasul Maramureșului”, Bogdan Gabor, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Mai trebuie spus că acest caz, de la Lăpuș, este al doilea din acest an, după cel de la Dragomirești, unde am avut tot o tentativă de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here