INEDIT - Băimărenii de la bloc pot adopta o grădină în Muzeul Satului

Băimărenii care iubesc natura dar nu se pot bucura de o grădină proprie, au acum o alternativă.

INEDIT - Băimărenii de la bloc pot adopta o grădină în Muzeul Satului
Aceștia pot să-și aleagă grădina sau curtea unei căsuțe din Muzeul Satului din Baia Mare, pe care s-o îngrijească cum doresc. 
”Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Banca pentru Alimente Maramureș, proiectul intitulat ”Adoptă o grădină în #satuldepedeal”.
Așadar, sunteți invitați cu mic, cu mare să participați la lucrările de îngrijire și înfrumusețare ale curților și grădinilor căsuțelor din Muzeul Satului. De asemenea, vi se oferă șansa de a răsfăța mascotele muzeului, iepurașii pufoși și cățelul blănos.
Reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș împreună cu cei ai Băncii pentru Alimente Maramureș vor coordona atelierele de grădinărit, la care participanții vor învăța cum se realizează compostul.
Cei care doresc să trăiască în armonie cu natura, fie chiar și numai pentru câteva ore, sunt rugați să se înscrie printr-un mesaj prin e-mail: contact@etnografie-maramures.ro. Uneltele proprii de grădinărit sunt opționale, dar binevenite.
Având în vedere situația creată de pandemia de COVID-19, organizatorii au luat toate măsurile necesare de prevenție și siguranță. Participanții sunt rugați să respecte toate normele legislative în vigoare referitoare la distanțarea socială și igiena personală. Purtarea măștii este obligatorie”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Maramureș. 
A.H.