ÎN SFÂRȘIT! - Baia Mare va avea un stadion nou-nouț

Așteptarea suporterilor băimăreni se apropie de final.

ÎN SFÂRȘIT! - Baia Mare va avea un stadion nou-nouț

În sfârșit, o veste bună pentru suporteri! Baia Mare va avea un stadion de fotbal nou-nouț. Este vorba de o arenă de 15.076 locuri, identică cu cea din Bielsko-Biala (Polonia). Cum cele două orașe sunt înfrățite, Primăria Bielsko-Biala pune la dispoziția Primăriei Baia Mare, gratuit, proiectul stadionului, astfel că este evitată o cheltuială importantă. Deși este cam greu de crezut că va fi posibil acest lucru, se preconizează ca noul stadion să fie inaugurat în data de 15 septembrie 2022, atunci când se vor împlini 40 de ani de la meciul FC Baia Mare - Real Madrid (0-0), disputat în 15 septembrie 1982. Constructorii sunt deciși să apeleze chiar și la muncitori vietnamezi pentru ca lucrările să fie încheiate în timp util.

Pentru prima dată după Revoluție, parlamentarii maramureșeni, indiferent de culoarea politică, sunt deciși să lupte împreună pentru un proiect vital pentru sport și au promis că vor face lobby pentru ca toate avizele și aprobările necesare noii construcții să fie obținute "pe repede înainte".   

Noul stadion ar urma să fie construit în zona Italsofa, pe terenul dintre Baia Mare și Recea sau pe terenul fostului combinat Phoenix. S-a luat în discuție chiar și actualul amplasament al stadionului "Viorel Mateianu". Această variantă a fost, însă, abandonată deorece se intenționează ca tribuna a doua a arenei băimărene să fie conservată în starea în care este acum și, ulterior, să fie inclusă într-un circuit turistic din care vor mai face parte Planetariul, statuia Minerului și Muzeul Satului.

Pentru finanțarea construirii noului stadion, Primăria Baia Mare va lua un credit pe 99 de ani.

M. S.